Мандала, јантра и мантра

Секој човек е Мантра. Секој има свое име и посебна песна во своето срце. Енергетскиот код и аурата на секоја личност е посебна Јантра, концентрирана форма на вибрации. Секоја форма има фреквенција и на секоја фреквенција ѝ припаѓа различна форма. Сите луѓе заедно формираат совршена Мандала. Сите вибрации, фреквенции, мантри, јантри и мандали се обединуваат во звукот на создавањето…

Leave a Comment

!!! ВНИМАНИЕ !!! Материјалот којшто се обидувате да го ископирате има авторски права. За преземање на делови од содржината на сајтот обратете се на yoga@vedanta.mk

ยิงปลา