РАБОТИЛНИЦИ

Наскоро од ова место ќе може да се пријавите за учество во некои од планираните работилници и да се информирате за нивната содржина

ТЕМИ:

 • Kriya техники за прочистување на енергетското тело (работилница – практична примена)
 • Меридијанска масажа, „Cupping“ терапија, „Moxa“ (викенд семинар со работилница)
 • Програма за проблеми со ‘рбетот (врат, грб, појас)
 • Програма за ублажување на симптомите кај некои психолошки состојби (анксиозност, депресија, страв…)
 • Ароматерапија – основно ниво (wellness и релаксација)*
 • Рефлексотерапија (основно ниво)**
 • Акупресура – (основно ниво)***
 • Третман на акутна болка при спортски повреди или други незгоди со примена на техники од Традиционалната кинеска медицина (Теоретски и практичен дел) – викенд семинар со работилница.

*По завршување на основното ниво кандидатот може да продолжи во следните нивоа:

 • Ароматерапија – средно ниво (домашна аптека, основни рецептури за надворешна употреба на маслата, топли и ладни компреси)
 • Ароматерапија – напредно ниво, третман на одредени здравствени состојби (комбинација на маслата и изработка на креми, лосиони, препарати за инхалација и аеросоли, орална примена)
 • Акупресура – (напредно ниво)
 • Рефлексотерапија (напредно ниво)

Сите права се задржани / vedanta.mk

!!! ВНИМАНИЕ !!! Материјалот којшто се обидувате да го ископирате има авторски права. За преземање на делови од содржината на сајтот обратете се на yoga@vedanta.mk